Shrnutí roku 2023

Milí přátelé našich krásných lesů pod Čerchovem,
je tu opět poslední den v roce a nastal čas se za tímto rokem trošku poohlédnout…
Opět jsme toho za tento rok pro Vás naše návštěvníky malé i velké stihli spoustu. Ať už to byla oprava Emerichovy studny pod Čerchovem, vybudování turistického přístřešku na Nové cestě u Babylonu nebo krásné odpočinkové místo s herními prvky pro naše nejmenší na břehu rybníka Babylonu #cerchovnavode.
Dále jsme vybudovali krásné zázemí našemu psímu útulku, na které můžeme být pyšní. Konečně mají pejsci po operaci nebo pejsci zvyklí být doma, kam se uchýlit. Také jsme letos stihli vybudovat bourárnu zvěřiny a ještě před Vánoci jsme získali veškerá potřebná povolení a připravili první balíčky zvěřiny z našich Čerchovských hvozdů. Ti rychlejší z Vás už je stihli i ochutnat.
Také jsme pro vás stihli uspořádat spoustu akcí. Den otevřených lesů, sázení pro veřejnost, byli jsme ve spoustě škol a školek a celý rok běžel náš kroužek pro děti Malý lesník. Letos naše lesní pedagožka Markétka přidala i příměstský tábor, na což jsme hrdí.
Ale nebojte, nezapomínali jsme ani na les. Do lesů jsme vrátili téměř 136 tis. sazenic, postavili jsme necelých 11 km oplocenek, opravili více než 8 kilometrů lesních cest a vybudovali krásné nové tůně pro zadržení vody v lesích. Obnovili jsme také odbornou spolupráci s lesnickou školou v Písku, čímž chceme pomoci nové generaci lesníků získat zkušenosti.
No prostě bylo u nás v lesích spoustu novinek. Ale teď už to hlavní.
Do nového roku bych chtěl popřát Vám i našim lesům spoustu síly a hlavně zdraví. Také bych Vám všem rád za tento rok poděkoval, ať už za dary pro útulek nebo za koupi dříví, vánočního stromku, kapra, balíčků zvěřiny či piva z našeho pivovaru. Bez Vás, našich zákazníků nebo jen návštěvníků našich lesů, by to nešlo. Děkujeme.
Josef Forst
jednatel společnosti